вторник, 18 юли 2017 г.

"Тенорите" отново в Силистра, този път с оркестър и в климатизирана зала

Известното Трио "Тенорите" отново идва с концерт в Силистра, този път в климатизирана зала и забележете - с оркестър на живо, при това изненада - в салона на СУ "Никола Й. Вапцаров". Казват, на климатик, макар в края на м. август, когато е концертът (24.08. от 19 часа), той може да не е задължителната екстра. Иначе - 350 места и нова възможност меломаните да се насладят на хубава музика. 

Това лято това ще е поредният музикален празник в крайдунавския град - единият вече мина - оперетата "Прилепът", представена от Бургаска опера. Близо 20 са постановките, гостували в Силистра от началото на годината. За някои от тях зрителите нямат специално положително мнение, но повечето са им допаднали, независим от относително високата за Силистра цена от 8 до 14 лева. 



Друг музикален момент ще има на 25 юли от 19 ч. в салона на Драматичен театър Силистра - концерт спектакълът "Музикални копнежи" на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - град Велико Търново.


При последното представление е направено и нововъведение в духа на "доброто старо време" - в антракта са предлагани напитки и закуски, срещу заплащане, разбира се. За някои пуритани това не било редно, казват запознати с...проблема, но, както знаем, по нашата географска ширина няма ненаказано добро. Все пак, няма да откажем и шампанско в жегата да разхлади зрителите от Силистра. А, те, както често признават гостуващите изпълнители, са едни от разбиращите от изкуство в България, личащо по реакцията по време на спектаклите и концертите, а и по аплодисментите в края.

Няма коментари:

Публикуване на коментар