четвъртък, 6 юли 2017 г.

Празник с атрактивни демонстрации на ОДМВР Силистра

















Атрактивно празненство по случай празника на МВР подариха на децата си силистренските полицаи и пожарникари. Събитието се състоя днес на стадион „Доростол” в областния град и събра над 150 силистренчета, жители и гости на града.

От името на колегите си водещият младши полицейски инспектор Атанас Атанасов призна, че за първи път посвещават празника си на своите деца като своеобразна компенсация за несгодите, които често им се налага да понасят. Той помоли децата за прошка за онези моменти, когато бащите им не са били до тях, а те са имали нужда от родителско рамо, но изрази надежда, че ако не сега, то след време ще разберат и оценят избора на родителите си да бъдат част от органите на МВР.

Заедно с децата на служителите много силистренчета се включиха в празненството. Те с готовност и желание участваха в забавни състезателни игри и изпробваха мерника си в стрелба с пневматично оръжие.

С неподправен интерес малчуганите разгледаха изложението на специализирана полицейска техника, оръжие, помощни средства, мобилната криминалистична лаборатория, противопожарните и патрулните автомобили и мотоциклети.

Пред тях демонстрация направиха дългогодишните състезатели по „Полицейска лична защита” Ивайло Михайлов и Алтан Мехмед, които наскоро спечелиха златни медали от зонално първенство във Варна. Полицейските кучета Акса и Цито заедно със своите водачи показаха усвоените от тях умения и способности за преследване, обезвреждане и задържане на опасни лица и заслужиха аплодисментите на публиката.

В кулминация на празненството се превърна атрактивната демонстрация, която направиха полицаите от тактическия отряд за бързи действия при ОДМВР-Силистра. Те представиха преследване на лек автомобил с въоръжени престъпници и други високопрофесионални техники за неутрализиране на противници. Награди и лакомства за всички участници осигуриха Спортният клуб и синдикалните организации на дирекцията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар