сряда, 7 юни 2017 г.

Колоездачна обиколка Карлово-Троян-Ловеч в чест на годишнината от рождението на Васил Левски

В писмо до областните управители областният управител на област Ловеч Георги Терзийски относно организиране и провеждане на Колоездачна обиколка, посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, се казва: на 18 юли 2017 година България ще отбележи 180 годишнината от рождението на Апостола на българската свобода; в град Ловеч Дякон Левски се среща и работи с хора, готови да посветят живота си на идеята за освобождението на майка България от турско робство. Днес особено е актуална темата за величавото ни минало, неразривно свързана с делото на Апостола – идеолог и организатор на българската национална революция.

Това е и причината, поради която в хода на изграждането на Вътрешната революционна организация Левски избира Ловеч за свой център („революционна столица“). Във връзка с честването на тази бележита годишнина и отдаването на заслужена почит към неговото дело и саможертва Областна администрация Ловеч предприе действия за организиране на Колоездачна обиколка на национално ниво (за професионални състезатели и за любители), която да се проведе през месец юли 2017 г.

Обиколката обхваща маршрут, свързан със знакови места от дейността на Апостола:  Карлово – Троян – Ловеч и е включена в спортния календар на Българския колоездачен съюз за 2017 г. За провеждането на обиколката има специална „Наредба“, от която става ясно, че сборният пункт е на 16 юли от 11 ч. пред сградата на община Карлово

Първият етап (90 км) е с финал в град Троян още в първия ден на проявата. На 17 юли стартът в град Троян е в 14 ч., а финалът е в град Ловеч (95 км). Определени са 7 категории за участие. На 17 и 18 са маршрутите за любители: от село Кърнаре до Беклемето – 20 км, и от село Къкрина до Ловеч – 15 км. Контакти: 5500 Ловеч, ул. „Търговска“ 43, тел. 068/600 003, факс: 068/600 166. E-mail: governer@lovech.government.bg. Web: www.lovech.government.bg.


Няма коментари:

Публикуване на коментар