понеделник, 12 юни 2017 г.

Медал за силистренския баскетбол на държавно ученическо първенство

От ФсБ- профила на Радина Добрева: Преди часове в Хасково приключиха финалите на ученическите игри по баскетбол за момчета 5-7 клас, откъдето отборът на ОУ "Отец Паисий" Силистра си тръгна със сребърни медали след страхотно представяне във всички мачове! 

Благодарности и на ръководителите: г-н Божидар Чонков - учител по физическа култура и г-жа Светлана Тодорова - треньор в БК "Доростол" и УСШ към ОДК Силистра! Състав на вицешампионите на България: Преслав Еленков - 5 а, Ахил Шаер - 5 а, Калин Райчев - 5 б, Михаил Добрев - 5 б, Виктор Бочев - 6 в, Виктор Кръстев - 7 а, Димитър Мирчев - 7 а, Александър Желязков - 7 в, Владислав Вълковски - 7 в, Калоян Радославов - 7 а. Общо 10 отбора се състезаваха за призовите места, като най-добри се оказаха състезателите от отбора на гр. Ботевград.

Междувременно баскет новина със силистренско участие има и в пост в профила на Росица Тодорова - треньор в УСШ и в БК "Доростол" - женски профил: Отборът на "Доростол "Силистра се представи много добре на финалите на държавното първенство на Р. България за кадетки! След победа над "Нефтохимик "Бургас зае седмо място! Отборът е с три деца шести клас, две седми и само пет във възрастта си! Момичетата имат потенциал и мисля,че може добре да се развие!Браво за усилията,къртовския труд и желанието за тренировки!

Www.bgbasket.com: Доростол завърши на седмото място в държавното първенство по баскетбол за кадетки U16, което се провежда в столичната зала „Румен Пейчев“. В последния си мач от турнира тимът от Силистра победи Нефтохимик 2010 с 40:35.

Двата тима бяха равностойни в началото на мача, но в края на първата част Доростол направи серия от 8:0 и излезе напред в резултата. Въпреки че тимът поддържаше преднината си в началото на втория период, малко преди почивката Нефтохимик започна да топи пасива си и след първото полувреме изоставаше само с 2 точки.

Третата част беше с много ниска резултатност, като двата тима си отбелязаха едва по 6 точки и оставиха интригата за последната четвърт. Три минути преди края Нефтохимик се доближи само на точка от своя съперник, но Доростол удържа преднината си и спечели мача. С най-много точки за победата на своя тим бе Десислава Енчева, която се отчете с 15. Преслава Димитрова добави 12.



Няма коментари:

Публикуване на коментар