сряда, 7 юни 2017 г.

Ротарианска екоакция за облагородяване на пространство в ЖК Дунав в Силистра

В световния ден на околната среда – 5 юни, представители на „Ротари клуб“ Силистра с тазгодишен президент Николай Костов и със секретар и бъдещ президент Павлин Иванов, заедно с членове на младежката структура на клуба „Интеракт клуб“ посадиха 40 храстови растения на територията на междублоковото пространство в ЖК „Дунав“ (ул. „Сан Стефано“ – ул. „Ген. Колев)

Те са част от предвидено озеленяване, вкл. и с няколко дървесни видове, чието засаждане е планирано за есента, както препоръчват специалистите. Участниците се надяват, че засадените храсти няма да изчезнат в нечии гради, а ще създадат така необходимата разграничителна линия от пътя и площадката, за да не паркират по инерция и досегашен опит автомобилите на живеещите наоколо силистренци.

Чрез акцията продължава осъществяването на проекта, създаден и утвърден от община Силистра, целящ благоустройство на пространство за игри за деца и за почивка на възрастни хора, за който бяха събрани средства от бала на ротарианците, проведен в навечерието на тазгодишния Великден.

В акцията се включиха и живеещи в съседните блокове, както и техни деца и внуци, зарадвани от възможността в бъдеще време да имат едно необходима социална придобивка, тъй като през жилищните входове на ул. „Сан Стефано“ в момента няма детска площадка, демонтирана, тъй като е била опасна за ползване.


В процес на закупуване са пейки, кошчета за смет и беседки, отново с благотворителната лепта на „Ротари клуб“ Силистра, за който това е поредният му обществен проект в 15-годишната история на клуба. Най-скорошният предишен проект на клуба подарък на необходим уред за дейността на неонатологичната структура с р-л д-р Румяна Манева при МБАЛ Силистра АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар