събота, 20 май 2017 г.

Добруджанци и тракийци в майска празнична вечер

Наскоро в Силистра Клуб „Добруджа” при НЧ „Доростол” посрещна скъпи гости от юго-източна България, пристигнали специално до нашия град от Тракия – група от Ямбол-Карнобат-Ивайловград, сред които бяха популярният народен певец от Ямбол Георги Костов и Ганка Боева – меценат на фолклора и организатор на голям народен празник в Карнобат, чието второ издание ще е в началото на м. юли.

В неговия прощъпулника м.г. силистренската група за автентичен фолклор с р-л Пламен Калчев и организатор Мария Христова остави най-добри впечатления, преминало в приятелство през кратка екскурзия в съседна Гърция. Дойде ред тракийци да видят вкупом Силистра и дори на надникнат зад границата ни с Румъния – посещавайки град Кълъраш и големия манастир „Дервент”.




Разбира се, спазена бе и традицията двете групи да проведат незабравима вечер, изпълнена с наздравици с кайсиева ракия и с карнобатско вино, както и с дъхава добруджанска пита, направена от сръчна добруджанка. Своя неповторим глас изви и Георги Костов, като в някои от моментите му акомпанира на гайда и невръстен музикант с жилка от Калипетрово, възпитаник на школата на Велико Великов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар