петък, 12 май 2017 г.

65 години СУ „Васил Левски“ – град Дулово




Първото в околията  средно училище (със своите 800 ученици в момента е най-голямото в област Силистра), основано през 1952 г., известно като Дуловската гимназия, в чест на която бяха т.нар. Празнични дни от 9 до 11 май 2017 г. 9 май: Ден на училището. В 9 часа в двора на училището бяха строени учениците в очакване на тържеството. С тържествено посрещане на училищното знаме бяха открити трите празнични дни, посветени на голямата годишнина.
Директорът на училището Йорданка Копринджийска приветства всички с „Добре дошли!“ и представи официалните гости на тържеството:  представители на Регионалното управление на образованието  в Силистра начело с неговия началник д-р Габриела Миткова, заедно с Марин Ботев, началник отдел;  директора на Филиал-Силистра към РУ „Ангел Кънчев“ доц. д-р Теменужка Богданова; представители на местното управление  д-р Юксел Ахмед, кмет на гр. Дулово,  Доротея Тотева, заместник-кмет,  Мариана Йорданова  - началник на отдел „Образование“, директори на училища. Те поздравиха учениците и учителския колектив с празника и пожелаха много творчески успехи занапред. 

Последва кратка програма, изнесена от ученици, работещи по проекта „Твоят час“: клуб „Художествено слово“ с рецитал, посветен на България с ръководител Копринка Калчева; музикални изпълнения на фолклорна група от III б клас и училищен хор с ръководител Стоян Тотев. Празничният ден продължи със занимания по интереси, предварително организирани по катедри в района на училището. Следобедното време бе посветено на фолклора на етносите в нашия край (в общинския празник „От извора“ взеха участие ученици от първи до четвърти клас).



10 май: Празничен концерт в салона на НЧ „Н. Й. Вапцаров“ Дулово и факелно шествие до паметника на Васил Левски – патрон на СУ Дулово, с поднасяне на цветя, със слово за Апостола на Свободата и с тържествена заря за днешната и бъдещата слава на гимназията. След изпълненията на учениците на сцената последва поздравителен концерт на Трио „Тенорите“, които бяха посрещнати с бурни овации от публиката. Особени емоции предизвика и факелното шествие след концерта. 
11 май: Кръгла маса на тема „Времето е в нас и ние сме във времето“ , посветена на патрона на училището Васил Левски, с участието на преподаватели от Великотърновския университет, учители и ученици от училището юбиляр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар