понеделник, 22 май 2017 г.

В Дулово майските тържества приключват на 24 май


Продължават майските културни тържества в община Дулово. На 13 май туристическо дружество „Караджата“ проведе за поредна година редица спортни игри с учениците от училищата в Община Дулово: майсторско управление на велосипеди, построяване на палатка, теглене на въже, щафета, бягане с чувал, преминаване по въжен мост, крос и др. Тържествено посрещане на гости от Република Турция, община Бурса, се състоя във връзка със създаване на партньорство между ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Правда, и училище „Селчук“ в гр. Изник.

На 14 май празникът на град Дулово започна с традиционния конкурс за народни песни „Дуловски славеи - 2017“. Класираните таланти получиха грамоти и статуетки с логото на конкурса. В обедните часове аниматорите от Клуб „Веселяците“ – гр. Русе, се погрижиха за доброто настроение на малките палавници от общината с много игри и забавления, подарък за децата от „Каолин“ АД.

В 16 часа започна поредното Дванадесето издание на карнавала „Златното магаре“. Кметът на общината д-р Юксел Ахмед за поредна година преряза тържествено лентата за празника на града, в който по негова покана участваха народният представител от 20-и МИР Силистра Алтимир Адамов; областният управител Ивелин Статев, поднесъл приветствие от сцената на площада за всички граждани на Дулово, вкл. и символичен дар за общината – реплика на древен слънчев часовник от Дуросторум; бизнесменът и политик Тодор Тодоров, и др.

Програмата продължи с концерт на Веселин Маринов и на Ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“ София. Кметът на община Дулово д-р Ахмед посрещна своите гости с официален коктейл, на който специално благодари за подкрепата и съдействието на депутата от ПП ГЕРБ г-н Адамов. Празникът завърши с лазерно шоу и фойерверки. На 15 май официално бяха посрещнати в залата на Община Дулово всички отличници абитуриенти, наградени от кмета на общината с медали, грамоти и подарък за всеки отличник.

Националният ден на българският спорт също бе отбелязан в Дулово. Той започна със щафетно бягане, продължи със скок дължина от място, хвърляне на плътна топка, футболни и волейболни турнири. Спортните купи за победителите и медалите бяха връчени от Доротея Тотева, зам. кмет „Хуманитарни дейности“.

Традиционната среща на общинското ръководство с просветни и културни дейци по повод 24 май се проведе на 19 май. Специална програма за гостите бяха подготвили децата от ДВГ „Веселие“ към НЧ „Н. Вапцаров“ – гр.  Дулово  с художествен ръководител Мариана Илиева. В програмата се включиха с танц и стихчета, децата от трета подготвителна група „Лъвчета“ към ДГ „Мир“. На 20 май в НЧ „Н. Вапцаров“ – гр. Дулово, гостува постановката „Хайде, душко, убий ме!“ на Драматично-куклен театър Силистра. 

Майските празници ще завършат с тържествено отбелязване на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура на 24 май. Денят ще започне с празнично шествие на училищни и културни колективи, както и с училищни тържества в общината. 30-годишен юбилей ще отбележи ОУ „В. Левски“ – с. Яребица. Изпращането на абитуриентите от випуск 2017 ще бъде съпроводено с празничен концерт на площада в град Дулово. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар