петък, 2 декември 2016 г.

Награждаване на победителите в конкурса за есе „Силистра в моето сърце“ на електронната медия „Уеб Силистра“

Приключи обявеният от електронната медия „Уеб Силистра“ конкурс за есе „Силистра в моето сърце“, организиран с любезното съдействие на: ЗК „НИВА“ – с. Професор Иширково, ЗММ „СТОМАНА“ АД, „Елика Елеватор“ ООД, „Джили Сой“, мебели „Димов“, „Централ парк“ АД, книжарници „Везни – 55“, рекламна агенция „Бранд идея“, в чийто офис на ул. ПЕТЪР ВИЧЕВ в Силистра бе проведено стилно награждаване. Творбите на всички участници бяха оценявани от трима доказани майстори на Словото – поетите Марияна Стоянова и Любен Дашев, и от писателя от Варна Мариан Желев, един от големите приятели на Силистра.
Идеята за самия конкурс имаше няколко важни задачи – да стимулира гражданското общество, както и да провокира творческите заложби в хората, а и да стимулира интереса – културен, политически, социален и т.н., към любимия град – хилядолетна Силистра, а така също и да се отбележи първата година от създаването на „Уеб Силистра“ по един интелигентен начин.






ПЪРВО МЯСТО журито отреди на есето на Марин Минев (наградата е на стойност 150 лева). Оценката на журито: „На първо четене в есето на Марин Минев липсваше оптимистичната нотка, настроението. Иначе текстът е с много ярко подчертан характер и силно внушение. При второто четене обаче се откроява зрелостта и връзката между миналото и настоящето. Есето притежава много добра словесна картина на живота в Силистра през няколко десетилетия“.

ВТОРО МЯСТО е за есето на Даяна Аджемова (награда – канава на стойност 80 лева). Журито: „Има силно изразена индивидуалност и много добра структура. Но понякога метафорите стават повече, а и някои от тях са употребени неправилно. Есето е написано с голямо желание и резултатът като цяло е много добър. Хубав е и страничният поглед на авторката, както и импресията в самото начало“.

ТРЕТО МЯСТО за есето на Румина Рачева (наградата е ваучер за книги на стойност 55 лева, осигурен от верига книжарници „Везни“ и връчен от Адриана Петрова). Оценката: „Есе със силен характер.  („Много често ние казваме, че градът е наш“, но това не е така, защото не той, а ние му принадлежим. Защото не е важно в какъв свят живееш, а какъв свят живее в теб“). Есето е много добре подредено и със силно послание. Има няколко момента, в които авторът бяга от цялостното звучене – най-вече при описанието на случката с мъжа и детето. Не че не трябва да я има, но може и по-кратко“.
Специалната НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА (билети на стойност 30 лева за представления на Драматично-куклен театър Силистра) е за есе, което има най-много харесвания на страницата на сайта „Уеб Силистра“ в социалната мрежа „Фейсбук“. Тя се присъжда на Сияна Георгиева със 163 харесвания. 
Наградата на „Централ Парк“ в размер на 100 лева се присъжда на Росина Георгиева и е в размер на ваучери за покупки от „Централ парк“ .
СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА САЙТА „УЕБ СИЛИСТРА“ се присъжда на най-малкия участник в конкурса – 9-годишната Николета Караджова, която е проявила мисъл и оригинален поглед. Наградата за нея е безплатна коледно-новогодишна фотосесия на стойност 30 лева в студиото на рекламна агенция „Бранд идея“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар