понеделник, 7 ноември 2016 г.

Успехи на силистренски гимназисти във Велико Търново и в Кълъраш



С успехи на състезания в Румъния се изявиха наскоро няколко силистренски математици от ПМГ „Св. Климент Охридски“. Едното е между Силистра  и Кълъраш, провеждано в рамките на две седмици, а другото – международно, с участници от Румъния, Молдова и България с цел определяне на олимпийския отбор на северната ни съседка.

Велико Търново.
Участниците в симулативната конференция
В интернационалната среда Габриел Костадинов от 12 клас има сребърен медал сред 130 участници, като гимназистите чрез шестокласника Божидар Данчев и неговия връстник Иван Богданов постигат и две специални награди. В надпреварата между двата града Ирина Костадинова – 11 клас, е златна медалистка сред участници във възрастова група 9-12 клас в състезанието с града побратим, в което Виктор Нейков е със сребърен медал.

В периода 21-23 октомври 2016 г. се проведе първият в България Модел ЮНЕСКО: симулативна конференция с дебати по три основни въпроса: образованието като фундаментално право, запазване на световното културно наследство и овластяване на гражданите чрез универсален достъп до информация.

Участие взеха делегации от 19 училища от Северна България, всяка състояща се от двама ученици и ръководителя им. Сред тях бяха и представителите на две силистренски училища: от ПМГ „Св. Климент Охридски“, както и на ЕГ „Пейо Яворов“.


Делегатите имаха възложена страна, за която трябваше да проучат детайлите по трите гореспоменати теми. Тази, която на случаен принцип се падна на възпитаниците ни, беше Холандия. Накрая на конференцията се избраха двете най-добри изяви за тридневната конференция и едната от наградите е за възпитаниците на ПМГ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар