неделя, 6 ноември 2016 г.

Силистренско участие в румънското ЕКСПО в Букурещ

Фирми от Силистра, представители на хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и производството на машини и оборудване участваха в поредното Международното селскостопанско изложение в Румъния – INDAGRA 2016, което бе проведено от 2 до 6 ноември в Букурещ.  

Това е най-голямото по рода си изложение за оборудване и продукти в областта на земеделието, градинарството, лозарството и животновъдството. Участието на няколко браншови съюза, вкл. този на Дунавските овощари е по проект „Помощ за участие в изложения“ за прилагане на схема за държавна помощ, научаваме от www.fermer.bg. „Участваме от доста години, но толкова много посетители никога не е имало”, споделиха своите впечатления силистренци от „Тони старт” ЕООД, едни от участниците в изложението, в което на територията на „РОМЕКСПО”-център се влиза срещу вход от 10 леи. 

За 21-и път се провежда форумът, подготвен заедно с камарите на търговията и промишлеността на Румъния под патронажа на президента на страната.  

За целта Центърът и предложил на участниците открити платформи и за крити помещения, включително за представяне на живи животни – крави, птици, овце и др. Сред силистренските участници в каталога намираме имената на фирмите Денев ЕООД, Елика елеватор ООД, Гебо ООД и др. Редом с бизнесмени от София, Русе, Шумен, Костинброд.





Няма коментари:

Публикуване на коментар