четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Силистренските пожарникари с нагледен урок пред деца

В един от последните слънчеви есенни дни децата от силистренската Детска градина „РАДОСТ” (групи „Мики Маус” и „Слънчице”) посетиха местната специализирана структура за осигуряване на пожарна безопасност, спасяване и защита при бедствия  РД „Пожарна безопасност и защита на населението” с директор комисар Румен Мъров, която е към Областна дирекция на МВР Силистра. Реално това е своеобразен открит урок или практика с местните специалисти по гасене на пожари, дал възможност на подрастващите да се запознаят нагледно с дейностите на „пожарната”.

Събитието стана факт благодарение на съдействието на родителите, които превозиха на доброволни начала децата си, за да им позволят да видят и научат още „неща от живота” . Учителките споделиха своите впечатления: „Пожарникарите бяха много любезни и ни посрещнаха с предварителна подготовка и показаха много от



своята работа. Децата бяха очаровани и щастливи от всичко преживяно и най-вече, че се издигнаха високо-високо, чак до облаците...Сърдечно благодарим за нагледното обучение на родителя ни – главен инспектор Владимир Радоев, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност”, чиято дъщеря Стела е сред нашите възпитаници.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар