петък, 2 септември 2016 г.

Немски инвеститори гостуваха в Дулово

В Дулово бе проведена работна среща с участието на д-р Юксел Ахмед – кмет на община Дулово, инж. Сезгин Галиб – председател на ОбС Дулово, както и на други представители на местното самоуправление, с Роберт Линдеман-Берк, управляващ съдружник на „Кварцверке“, Германия, председател на Надзорния съвет на „Каолин“ ЕАД и д-р Волф Харлфингер, главен изпълнителен директор; с изпълнителните директори Радомир Чолаков и Димитър Ангелов; с проф. Райнер Кирхдьорфер, член на Надзорния съвет. 

Г-н Линдеман-Берк запозна присъстващите с дейността на германската група „Кварцверке“ – европейска семейна фирма със столетна традиция в областта на добива и обогатяването на индустриални минерали, както и с намеренията в  дуловския регион като неколкократно акцентира, че това ще става с изключителното съдействие и участие на общината.

В края на месец февруари тази година с решение на Министерския съвет на „Каолин“ АД беше предоставена 35-годишна концесия за добив на кварц-каолинова суровина от находище „Колобър“ в община Дулово. Очакваните постъпления от концесионни плащания надхвърлят 28 млн. лева. 
Производствената дейност се предвижда да бъде обезпечена с инвестиции в размер на 8,2 млн. лв. като за срока на концесията в общинския бюджет ще постъпят минимум 14 милиона лева. През 2013 г.Каолин” АД се присъединява към групата „Кварцверке”, Германия, която притежава 35 предприятия в 9 страни на Централна и Източна Европа. Наскоро „Каолин“ЕАД дари апаратура на хирургичното отделение към МБАЛ-Дулово ЕООД.




Няма коментари:

Публикуване на коментар