сряда, 7 септември 2016 г.

Няколко издания за Тутраканската епопея


В изследването са поместени имената на всички български войници и офицери, загинали на Добруджанския и т. нар. Серетски фронт по време на Голямата война, архивни данни, карти, схеми, снимки, справочен апарат и др. 
Цена 50 лв.



Книгата „Героите на Тутраканската епопея” е посветена на 100-годишнината от Тутраканската епопея и е в памет на българските воини, оставили костите си в името на националния идеал в Мемориалния комплекс „Военна гробница-1916 г.” 
Цена 15 лв.

Фотоалбум „Добруджа във войните за национално обединение” - почит към героите, загинали за свободата и обединението на България. 
Най-новото издание, сред книгите посветени на Добруджа, е луксозния фотоалбум „Добруджа във войните за национално обединение”. Повод за неговото издаване е 100-годишнината от Първата световна война и военните действия на Българската армия през 1916 г. Той е плод на 10-годишно щателно и задълбочено проучване на наличните архивни документи на екип от специалисти от музеите в Тутракан и Добрич. Фотоалбумът е издаден с финансовата помощ на Министерството на културата.
-----






Няма коментари:

Публикуване на коментар