понеделник, 1 август 2016 г.

Студенти франкофони отново в Силистра за лятна академична среща



Европейски летен университет - Силистра 2015 г.
За пореден 13-и път Силистра става лятна академична столица за студенти франкофони от няколко страни. Единственият ваканционен университет, който се организира у нас и в Румъния, се събира в нашия град от 5 до 8 август, за да провежда занятия и да  обсъжда световната политика на "езика на любовта". Тази година участие ще вземат 36 студенти и преподаватели (общо 350 в цялата история на Летния университет).


Организатори на форума са СУ "Св. Климент Охридски“, Институтът по Европейско право, Френският културен институт в София, Международният център за европейски изследвания в Ница, както и университети от Букурещ и Слобозия, със съдействието на общините Силистра и Слобозия, градове побратими. По време на престоя си в нашия град студентите и гостите ще разгледат и забележителностите на Силистра – град с древно минало и с богата история. 


Студентската изява събира заедно студенти и професори, които дискутират проблемите на правовия ред на Стария континент. В неговата основа е доц. доктор на юридическите науки Атанас Семов, директор на Института по Европейско право. На 5 август от 17.30 ч. в хотел „Дръстър“.

Участниците ще бъдат приветствани от кмета д-р Юлиян Найденов, който от името на общината осигурява награда на най-изявените студенти, придружена със специална грамота. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар