петък, 29 юли 2016 г.

Добруджанци на екскурзия до о. Тасос в почивни дни през м. септември



 Екскурзия в Гърция : 

остров Тасос - Кавала - Александруполис 

 22-26.09.2016 г.  

4 дни, 3 нощувки 
        
цена: 295.00 лева 



Туристическа агенция ТИКЕТС ЕООД 


Справки и записвания: гр. Силистра, ул. “Добруджа” 2 Тел. +359 86 83 15 35, Факс +359 86 82 15 12, www.ticketsbg.eu, e-mail: tickets@abv.bg ЕЛЕОНОРА ПЕТРОВА-туроператор
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


И още една възможност за СПРАВКИ: гр. Силистра, ул.» ГЕНЕРАЛ СКОБЕЛЕВ «17 Тел. 0897992559
mail: rekitssilistra@abv.bg  МАРИЯ НЕДЕЛЧЕВА

Здравейте колеги и приятели!
"Да си подарим в края на лятото едно незабравимо пътуване до зелената перла на Гърция о-в Тасос!"

ПРОГРАМА:


Екскурзия в Гърция: остров Тасос - Кавала - Александруполис


Един къс земя сякаш част от Рая. Тасос съчетава в себе си онази топлина на дома - сякаш те прегръща. Аромат на узо и маслини, тихата мелодия на бузуки и поглед към тюркоазеното море, което все едно те гали със своите вълни. Тасос - едно вълнение за душата, на което очите не могат да се наситят.
                                                                                            

Датa: 22.09.2016                                                                   

Отпътуване: - 03:00ч. от Силистра, - 03:45ч. от Дулово



Маршрут: Силистра- Дулово-Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис - Керамоти – остров Тасос - Кавала - Порто Лагос


Първи ден
Около обяд пристигане в разположения на Егейско море град Александруполис. Разходка на площада с прочутия фар, който със своята височина от се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка с възможност  за гурме дегустации на местни специалитети. Отпътуваме за Керамоти, от където с ферибот се отива на о-в Тасос. Разглеждане на новата столица на острова - гр. Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета.
Настаняване. Нощувка.


Втори ден
Закуска. Целодневна автобусна обиколка на о.Тасос - вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Посещение на женския манастир „Св. Архангел Михаил” и "Залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво.
Следва посещение на старата столица Панагиа, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи; както и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Любуване на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещение в магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ”Ирис”.
Връщаме се в хотела.
Нощувка.


Трети ден

Закуска. Свободно време. Вечерта - посещение на таверна (по желание – с/у 25 евро на човек), където под звуците на сиртаки и с аромата на узо  - наслада от гръцката музика с богата програма, танци и гръцки гозби.

Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. Рано сутринта отпътуване от остров Тасос към град Кавала. Разхождка по тесните калдаръмени улички на един от най-старите градове в Европа - любуване на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята, на която е роден и израснал.
Отправяне към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ - построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-и век етническият грък Ибрахим паша - велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Любуване на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция; църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. 

Отправяне към новата част на града: кратка фотосесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа; новото кметство на града - сградата, която напомня на унгарски замък; тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове; пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. 
За желаещите - похапване на прясна рибка и наздравици с чаша ароматно узо в кокетните крайбрежни ресторантчета; гледката на този невероятно красив пристанищен град. 
Свободно време. Отправяне към малкото китно селце Порто Лагос в сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, посещение и на църквата “Успение Богородично” с вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места.

Отпътуване за България. Пристигаме в Бургас и Варна, Силистра, Дулово късно през нощта на същия ден.



Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3*
Еднодневна обиколка на остров Тасос

Посещение на град Александруполис

Посещение на манастира “ Свети Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос
Обзорна екскурзия на Кавала
Пешеходна обиколка на столицата Лименас

Посещение на магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ”Ирис”
Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин, маслини и козметични продукти на основата на зехтин.
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка
Водач от Агенцията
Всички пътни такси и административни разходи,паркинги.


Пакетната цена не включва:
Фериботни такси  пътници и автобус в двете посоки -10 евро (задължително се заплащат предварително)
Посещение на таверна с музика на живо и програма, включена вечеря на бюфет /блок маса/ салати, печено агнешко и пилешко месо, бяло и червено вино кой колкото желае - 25 евро /по предварителна заявка/

Доплащане за вечеря за група – 10 евро на вечер
Входна такса (по желание): крепостната стена в Кавала - 2 евро.

Доплащане за медицинска застраховка за хора над 70г. - 10 лева





Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар