понеделник, 6 юни 2016 г.

Лайънс клуб Силистра с международен празник за деца и с благотворителен бал в един ден


В деня, отреден за екоинициативата „Да изчистим България заедно“, „Лайънс клуб Силистра“ проведе две благородни изяви: международен празник за деца с участието на състави от Силистра, Русе, Кълъраш и Констанца, както и благотворителен бал в полза на талантливите силистренчета.

На тържеството в хотел „Дръстър“ президентът на Лайънс за цялата страна Пламен Чингаров награди за неговата активност в рамките на общността д-р Венцислав Стоев от силистренския клуб. Той приветства настоящия президент на клуба инж. Любомир Ковачев, както и следващия – Пламен Петров, който поема щафетата за 2016-2017

лайънс година, започваща през лятото.
Над 100 бяха участниците във вечерната проява, вкл. от Румъния и от Ротари клуб Силистра, както и от община и Общински съвет Силистра - зам. кметът Денка Михайлова и председателят на съветниците д-р Мария Димитрова. Своето съпричастие в задочен план чрез поздравителен адрес и материална помощ изказа и областният управител Стоян Бонев.

В рамките на търговете бяха закупени картина на силистренски художници, както и други предмети. Проведена бе и традиционна томбола. Състав „Интро“ бе специалният гост на вечерта на бала, осъществил заедно с местни таланти – ТА „Ритъм“, Никол Радева, Вокалистите от „Мегатон мини“, китаристката Дария Нотева и др. От 2007 г. насам в Силистра има клуб към „Лайънс интернешинъл“, една от най-големите хуманитарни организации в света, създадена през 1917 г.


През последните години освен благотворителни прояви и концерти за деца и подрастващи, клубът в Силистра провежда и медицински скрининг прегледи, като само тази година през тях са преминали 700 ученици от града. Проведен бе и традиционният за клуба базар на мартеници, изработени специално за Баба Марта, един от най-популярните български народни празници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар